Вашингтон ввів санкції проти трьох іноземних компаній за угоди з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вашингтон ввів санкції проти трьох іноземних компаній за угоди з Іраном

Казна та Політика
304
Вашингтон ввів санкції проти трьох іноземних енергетичних компаній за угоди з Іраном, передає Reuters. Зокрема, під дію санкцій потрапила китайська державна Zhuhai Zhenrong Corp., Що є одним з найбільших постачальників нафтопродуктів в Іран, а також енергетична компанія FAL Oil Company Ltd., що базується в ОАЕ, і сінгапурська Kuo Oil Pte Ltd.
"Відповідно до введених санкцій, компанії позбавляються права отримання американської ліцензії на експорт, фінансування Експортно-імпортного банку США і кредитів на суму понад 10 млн дол., що надаються американськими фінансовими установами", - йдеться в заяві Держдепартаменту США.
За даними, отриманим наглядовими органами США, компанія Zhuhai Zhenrong виступала в ролі посередника при здійсненні угод на поставку в Іран бензину на суму понад 500 мнл дол. в період з липня 2010 р по січень 2011 р. Компанію Kuo Oil Pte американські фахівці викрили в поставках до Ірану нафтопродуктів на суму понад 25 млн дол. в 2010-2011 рр., в той час як FAL Oil Company від аналогічних угод з Тегераном отримала понад 20 млн дол.
Нагадаємо, 1 січня 2012 р. Президент США Барак Обама затвердив оборонний законопроект, до якого увійшли нові суворі санкції проти Ірану. Згідно з новим законодавством, США припиняють усі операції з фінансовими інститутами та компаніями, які так чи інакше співпрацюють з Центробанком Ірану. Закон спрямований головним чином на скорочення доходів Тегерана від торгівлі нафтою.
Стосовно Ірану діють односторонні санкції США, Великобританії і Канади, спрямовані проти енергетичного і фінансового секторів іранської економіки. При цьому влада Франції підтримує введення нових, "безпрецедентних" санкцій, у тому числі замороження активів Центрального банку Ірану, а також призупинення закупівлі іранської нафти. Напередодні влада Японії висловила готовність скоротити імпорт іранської нафти. Причиною нових санкцій була доповідь Міжнародної організації з атомної енергії (МАГАТЕ), в якій йшлося, що Іран до 2003 р. вів роботи, спрямовані на створення ядерної зброї, і що така діяльність може вестися і до цього дня. США, Ізраїль і деякі країни Заходу підозрюють Іран у спробах створити ядерну зброю. Іранський уряд заявляє, що його ядерна програма носить мирний характер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас