Рецесія в єврозоні буде нетривалою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рецесія в єврозоні буде нетривалою

Казна та Політика
882
Рецесія в єврозоні на цей раз, швидше за все, виявиться короткочасною, проте несприятливі наслідки для єдиної валюти збережуться на довгі роки, вважають економісти, опитані The Wall Street Journal.
За даними газети, 48 з 50 економістів вважають, що в єврозоні в цілому рецесія або вже почалася, або неминуче почнеться в найближчі місяці. Лише двоє вважають, що валютному блоку вдасться уникнути економічного спаду.
Песимізм експертів посилився в середу після того, як статистичне відомство Німеччини допустило, що в IV кварталі в країні могло спостерігатися скорочення ВВП на 0,25%. Разом з тим, статуправління не відкидає, що до моменту публікації офіційних даних (15 лютого) оцінка буде переглянута на діаметрально протилежну.
Більшість економістів, які вважають рецесію неминучою, - 29 осіб з 48 - очікують, що вона триватиме менше року. Разом з тим багато хто впевнений, що навіть якщо єврозоні вдасться вирішити боргові проблеми в найближчому майбутньому, економічне зростання в регіоні надовго залишиться повільним.
У відповідь на запитання про те, яку валюту вони вважають найменш привабливою в наступні три роки, 25 з 39 економістів вибрали євро. Лише четверо поставили на це місце долар.
Проте експертам було набагато складніше визначитися з тим, яка валюта буде найсильнішою в той же період. Шістнадцять з 39 респондентів назвали долар США, семеро - юань, четверо - канадський долар і троє - австралійський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас