Асоціація німецьких банків: Ситуація в Греції - вибухонебезпечна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Асоціація німецьких банків: Ситуація в Греції - вибухонебезпечна

Казна та Політика
566
Добровільне списання приватними кредиторами частини боргу за держоблігаціями Греції не зможе вивести країну з болота боргових проблем. "Прощення" держборгу саме по собі не гарантує того, що до кінця року Афіни не влізуть в ще більшу боргову яму і не нароблять додаткових боргів. Таку точку зору висловив у Берліні президент Асоціації німецьких банків (BdB) Андреас Шмітц. За його словами, Греції необхідно стати конкурентоспроможною країною, однак на це підуть довгі роки, передає Reuters.
На думку експерта, Греції варто не тільки пропагувати програму жорстких заходів економії, але і здійснювати її на практиці. При цьому президент BdB порівняв спроби європейських лідерів "врятувати країну" зі спробами пінгвінів навчитися літати. "Спроби врятувати Грецію мають той же ефект, що спроби пінгвінів навчитися літати", - сказав він, пояснивши, що вирішальну роль відіграє виконання прийнятих рішень на практиці. "Це стосується як рішень щодо європейського фонду фінансової стабільності EFSF, європейського механізму фінансової стабільності ESM, так і бюджетного пакту, узгодженого лідерами Євросоюзу на саміті в Брюсселі 9 грудня", - сказав Шмітц.
На його думку, ситуація в Греції залишається вибухонебезпечною, і навіть Європейський центральний банк (ЄЦБ) не зможе вирішити проблему, а тільки надати "екстрену допомогу". Як зазначив президент BdB, це під силу лише політикам, і саме від їхніх зусиль буде залежати швидкість виходу з європейської боргової кризи.
Федеральний союз німецьких банків (BdB) представляє інтереси приватних банків у Німеччині. Заснований в Кельні в 1951 році. У березні 1999-го штаб-квартира BdB переїхала в Берлін. До складу BdB входять більше 220 приватних банків і 11 колективних членів - від універсальних, що глобально працюють на міжнародному ринку (Commerzbank, Deutsche Bank) до регіональних і вузькоспеціалізованих банків.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас