Єфремов: ВР не розглядатиме закон про реформування ГТС на поточному пленарному тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: ВР не розглядатиме закон про реформування ГТС на поточному пленарному тижні

Енергетика
144
На поточному пленарному тижні парламент не буде розглядати закон про реформування газотранспортної системи (ГТС) України. Про це на брифінгу у Верховній Раді (ВР) повідомив голова фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Що стосується закону про газотранспортну систему, ми... у фракції не розглядали цей законопроект, і на цьому тижні ми його розглядати не плануємо", - підкреслив Єфремов.
Відповідаючи на питання журналістів про те, з якими результатами українська делегація має намір вирушати до Москви для продовження переговорів про ціну на російський газ для України, Єфремов підкреслив: "Наскільки я розумію, поки ми не почули позитивних намірів Російської Федерації яким чином піти на поступки в ціні на газ. Йдуть досить складні переговори... і я не думаю, що з нашої сторони потрібно робити щось випереджальне і стимулювати дані переговори. Коли парламентери досягнуть якихось узгоджених дій, після цього можна визначати консолідовану позицію і виходити з якими-то законодавчими документами. До цього, з моєї точки зору, робити це в поспіху було б неправильно. Тому наша фракція не розглядала цей законопроект, і ми не маємо наміру на цьому тижні ініціювати (розгляд) його в сесійній залі", - сказав Єфремов.
Раніше сьогодні спікер ВР Володимир Литвин заявив, що питання створення газотранспортного консорціуму необхідно розглядати після отримання чітких домовленостей з Росією щодо співпраці в газовій сфері і з урахуванням користі для української сторони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас