Європа готує нові санкції проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа готує нові санкції проти Ірану

Казна та Політика
247
Євросоюз серйозно стурбований іранською ядерною програмою, заявила прес-секретар верховного представника ЄС із зовнішньої політики Майя Коцьянчіч.
"Іран вже був об'єктом низки обмежувальних заходів, і ми працюємо над їх додатковим підвищенням вимог, щоб затвердити це рішення в кінці поточного місяця під час найближчої Ради ЄС із закордонних справ", - сказала Коцьянчіч в понеділок на брифінгу в Брюсселі.
Разом з тим, вона зазначила, що Євросоюз зберігає подвійний підхід: він готовий вести з Іраном "дискусію про заходи, здатні підсилити довіру до іранської ядерної програми".
Відповідаючи на питання, Коцьянчіч сказала, що ця позиція, зайнята ЄС щодо Ірану, поширюється на всі погрози, у тому числі і погрозу перекриття Ормузської протоки.
Вона також повідомила, що уряд Ірану поки не відповів на лист верховного представника ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон, спрямований іранській стороні в жовтні 2011 року, в якому викладалася раніше узгоджена в Стамбулі позиція. Вона полягає в тому, що Євросоюз і "шістка" міжнародних посередників по Ірану будуть готові до дискусій з Тегераном про ядерну програму, якщо той може довести, що ця програма має не військове, а мирне призначення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас