Регіонал: ВР наступного тижня може розглянути законопроект про ринок земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіонал: ВР наступного тижня може розглянути законопроект про ринок земель

Аграрний ринок
181
Верховна Рада може розглянути законопроект про ринок земель на наступному пленарному тижні.
Про це заявив член Комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин, народний депутат з фракції Партії регіонів Григорій Смітюх, передає УНН.
"Комітет не міг рекомендувати його на розгляд Верховній Раді, оскільки там було тільки чотири народні депутати. Таким чином, якщо він буде внесений, то це відбудеться без розгляду комітету", - підкреслив депутат.
За його словами, комітет не мав права розглядати цей законопроект, адже не було кворуму на засіданні.
При цьому регіонал не виключив, що наступного тижня буде "суто політична спроба внесення на розгляд Ради законопроекту про ринок земель".
"Я вважаю, що його розгляд на наступному тижні є передчасним, оскільки не було дискусії щодо тих поправок, які заслуговують уваги комітету і в цілому Верховної Ради", - уточнив депутат.
Нагадаємо, 9 грудня 2011 р. ВР ухвалила в першому читанні законопроект "Про ринок земель". Проектом документа передбачається, що кожна фізична і юридична особа в Україні може придбати не більше 50 га землі, а орендувати - 6 тис. га.
Цього тижня комітет Верховної Ради з питань агрополітики двічі намагався провести засідання, однак цього не вдалося зробити через відсутність кворуму. У свою чергу голова Комітету Григорій Калетнік заявив, що засідання буде проводитися у форматі робочої групи.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас