Країнам БРІК і G7 в 2012 році потрібно погасити рекордні борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країнам БРІК і G7 в 2012 році потрібно погасити рекордні борги

Казна та Політика
443
Лідером за обсягами виплат повинна стати Японія - їй потрібно погасити борги на три трильйони доларів. На другому місці знаходяться США - в 2012 країні доведеться виплатити 2,8 трильйона боргових зобов'язань. За даними опитування, яке провело агентство, в 2012 році вартість запозичень для найбільших країн виросте, тому що інвестори вважають, що ставки прибутковості повинні бути вищими, пише Лента.ру.
Країнам БРІК і G7 в 2012 році потрібно погасити рекордні борги.
У 2011 році розвинені країни позичили 10,4 трильйона доларів. У грудні Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) опублікувала дослідження, з якого випливає, що протягом наступного року країни та ринки будуть відчувати сильну нестачу фінансування.
Згідно з дослідженням ОЕСР, протягом 2012 року розвинені країни позичать на зовнішніх ринках 10,5 трильйона доларів. У порівнянні з 2007 роком, показник збільшиться на один трильйон, а в порівнянні з 2005 - майже в два рази. В організації зазначають, що ризики, пов'язані з державним боргом країн, стають "непередбачуваними" і можуть призвести до повного закриття ринків приватного капіталу для низки держав.
У Європі найбільшими боржниками серед країн є так звані держави PIIGS - Португалія, Іспанія, Греція, Італія та Ірландія. Найбільший зовнішній борг має Італія (близько 1,9 трильйона євро), що становить майже 120 відсотків ВВП. Крім європейських країн, значний держборг мають США (більше 15 трильйонів доларів) і Японія (13 трильйонів доларів).
До групи країн "великої сімки" входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія. Разом з державами БРІК ці країни є найбільшими в світі за обсягами річного ВВП.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас