Пацієнтів з хворим серцем врятує шоколад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пацієнтів з хворим серцем врятує шоколад

55
Про нову корисну властивість шоколаду повідомили в Journal of Internal Medicine.
Виявляється, якщо люди, що перенесли інфаркт, періодично їдять шоколад, то ризик їх смерті від серцевих ускладнень достовірно зменшується. Цей ефект відносять на рахунок антиоксидантів, що містяться в какао.
Вживання шоколаду в їжу може збільшити шанси виживання після інфаркту міокарда, стверджують дослідники. Вони задіяли у своїй роботі 169 чоловіків і жінок у Швеції віком від 45 до 70 років, які були госпіталізовані з першим інфарктом в ранні дев'яності роки. У тих з них, які два або більше разів на тиждень їли шоколад, знизилася смертність від серцевих захворювань. Менші кількості шоколаду також забезпечують певний захист, повідомляє агентство France Presse.
Це дослідження, надруковане в Journal of Internal Medicine, вперше достовірно продемонструвало, що шоколад може запобігати смерті від серцево-судинних захворювань у пацієнтів, які перенесли інфаркт міокарда. "Наші знахідки підтверджують докази того, що шоколад - важливе джерело потрібних біологічно активних речовин", - пишуть вчені. Ймовірно, антиоксиданти, що знаходяться в какао, пояснюють настільки благотворний ефект шоколаду, вважає співавтор дослідження доктор Кеннет Мукамал (Dr Kenneth Mukamal), співробітник Beth Israel Deaconess Medical Centre в Бостоні (США). М.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас