"Київський метрополітен" отримає на модернізацію вагонів метро 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київський метрополітен" отримає на модернізацію вагонів метро 1 млрд грн

Казна та Політика
346
"Київський метрополітен" отримає на модернізацію вагонів метро 1 млрд грн. Про це в прямому ефірі на телеканалі "Київ" розповів начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Володимир Федоренко, повідомляє прес-служба КМДА.
"Зараз ми маємо можливість отримати для розвитку метрополітену близько 1 млрд грн. Йдеться про цільові кошти "зелених інвестицій", передбачених Кіотським протоколом. Ці кошти ми плануємо витратити на модернізацію існуючих вагонів метро. Перевірка стану вагонів, які давно експлуатуються, показала, що основна деталь рухомого складу, зокрема кузов, перебуває в хорошому стані і може використовуватися ще не один десяток років. Ми плануємо модернізувати ці вагони, застосувати новітні технології, замінити привід, який зменшить споживання електроенергії кожним вагоном до 35%. Плануємо також змінити інтер'єр - вагони стануть більш комфортними", - розповів Володимир Федоренко.
Він додав, що зараз є можливість профінансувати модернізацію 185 вагонів. Зараз парк рухомого складу Київського метрополітену налічує близько 250 вагонів, які можна модернізувати.
"Ми ведемо переговори з японськими колегами на рахунок того, щоб залучити додаткові інвестиції та профінансувати модернізацію всіх 250 вагонів. Однак, це наші плани на 2014-2015 роки", - додав начальник "Київського метрополітену".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас