Клюєв: Визначення критеріїв ліцензування зробить цей процес більш прозорим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Визначення критеріїв ліцензування зробить цей процес більш прозорим

Казна та Політика
177
Визначення критеріїв ліцензування та більш чітких процедур зробить прозорим механізм отримання ліцензій підприємцями, а процес відкриття бізнесу - простішим. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи внесення до Верховної Ради відповідного урядового законопроекту, повідомили в прес-службі чиновника.
За його словами, планується спростити і уніфікувати принципи і процедури отримання ліцензій та їх копій.
Він також зазначив, що документом пропонується децентралізувати функції органів ліцензування, що має скоротити терміни отримання ліцензій. Крім того, пропонується встановити, що ліцензії на частину видів діяльності зможуть видавати не тільки центральні органи виконавчої влади, а й їх територіальні органи.
Крім того, Клюєв повідомив, що планується скасувати плату за видачу копій ліцензій - органи ліцензування повинні їх видавати безкоштовно.
Законопроект пропонує визначити 40 видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до норм базового закону про ліцензування, і 16 видів діяльності - відповідно до спеціальних законів, повідомив перший віце-прем'єр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас