ВР вимагає від Halliburton відшкодування збитків за аварію в Мексиканській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР вимагає від Halliburton відшкодування збитків за аварію в Мексиканській затоці

Енергетика
436
Нафтовий гігант British Petroleum Plc, аварія на платформі якого в 2010 році призвела до масштабного витоку нафти в Мексиканській затоці, в судовому порядку вимагає відшкодувати збитки в розмірі 21 мільярда доларів від нафтосервісної компанії Halliburton, що займалася підготовкою до роботи аварійного об'єкта.
Як передають РИА Новости з посиланням на агентство Bloomberg, вибух на платформі Deepwater Horizon забрав життя 11 людей і обернувся найбільшою екологічною катастрофою в історії США. У води Мексиканської затоки вилилося близько 5 мільйонів барелів нафти. Компанія Halliburton поряд з Cameron International брала безпосередню участь у підготовці платформи до роботи. На момент аварії платформою управляла BP.
За даними ВР на 1 грудня, компанія витратила на очисні заходи, ліквідацію наслідків витоку і різні компенсаційні виплати більше 21 мільярда доларів.
"ВР має намір отримати суму, що включає витрати, яких зазнала компанія при очищенні нафти, що розлилася, втрачений прибуток від зменшення перспективної вартості свердловини Macondo і всі інші витрати, яких зазнала ВР в результаті аварії на (платформі) Deepwater Horizon", - заявив адвокат ВР Дон Хейкрафт при подачі позову в федеральний суд Нью-Орлеана.
ВР звинувачує Halliburton в навмисному знищенні доказів, пов'язаних з якістю цементного розчину на свердловині Macondo. У свою чергу, Halliburton спростувала ці звинувачення.
Раніше BP подала позов до Cameron International, оскільки вважала, що при виробництві превентора (пристрою, призначеного для запобігання викидам нафти в океан) були допущені помилки. У зв'язку з цим BP вимагала часткової компенсації збитків, яких зазнала при ліквідації наслідків розливу нафти. Cameron International 16 грудня повідомила, що добровільно погодилася виплатити BP 250 мільйонів доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас