Уряд Латвії відклав продаж банку Citadele — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Латвії відклав продаж банку Citadele

Фондовий ринок
237
Уряд Латвії вирішив відкласти продаж банку Citadele, повідомив держсекретар Міністерства економіки Юріс Пуце журналістам після закритого засідання уряду.
Відкласти продаж банку порекомендував запрошений консультант - компанія Nomura, яка відзначила, що в нинішній ситуації, незважаючи на інтерес інвесторів до банку, в разі продажу Citadelе отримана за нього ціна не буде відповідати очікуванням уряду.
"Враховуючи події, що відбуваються в єврозоні, і загальну ситуацію з фінансами в Європі, треба думати, що інтерес фінансових інвесторів до довгострокових вкладень істотно знизиться, у тому числі до банківського сектору Балтії, в якому і діє Citadele", - зазначив він. Пуце додав, що протягом найближчих дев'яти місяців Агентство приватизації спільно з Nomura розробить подальші пропозиції щодо продажу банку.
За затвердженим графіком остаточним терміном продажу Citadelе визначено кінець 2014 року. Пуце сказав, що цей термін може бути змінений, і банк може бути проданий як раніше, так і пізніше.
Представник Агентства приватизації Володимир Іванов сказав журналістам, що банк здатний виконувати план реструктуризації і повертати державі гроші, тому держава може дозволити собі почекати, поки не буде запропоновано найкращу ціну.
"Ми будемо відслідковувати ситуацію в динаміці. Якщо будуть пропозиції інвесторів, то зможемо почати процес раніше, але в будь-якому випадку ми відновимо його самі, проведемо формально організований процес, не чекаючи кінця 2014 року, щоб не було якихось несподіванок, оскільки завжди погано продавати тоді, коли змушений це робити", - сказав він.
Представник Nomura Петро Чуджик зазначив, що рішення відкласти продаж прийнято з урахуванням ситуації в європейському банківському секторі та оцінки європейських загальних макроекономічних показників, і це зроблено в інтересах банку та латвійського уряду. "Ми почекаємо і подивимося, як буде розвиватися ситуація в Європі. Тоді й будемо вирішувати", - сказав він.
Прем'єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс сказав журналістам, що зараз важливо забезпечити успішну роботу банку і зростання його вартості. "Ясно, що продавати держактиви має сенс тоді, коли може бути відповідний ринковий попит і вигідна ситуація на ринку. Зараз ситуація, очевидно, не така", - сказав прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас