Бойко: Україна буде вести газові переговори стільки, скільки потрібно для відстоювання своїх інтересів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна буде вести газові переговори стільки, скільки потрібно для відстоювання своїх інтересів

Енергетика
241
Україна продовжить газові переговори з Росією, домагаючись зниження ціни на природний газ і пропонуючи компроміс, заснований на паритетних умовах, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
"Ми будемо проводити переговори щодо ціни газу стільки, скільки потрібно, щоб наші інтереси відстояти", - заявив він журналістам у Севастополі у вівторок на церемонії переведення високовольтних ліній Сімферополь-Севастополь на напругу 330 кВ після реконструкції та розширення підстанцій Сімферополь і Севастополь.
"Переговори будуть продовжені. Є моменти, щодо яких ми зблизилися, є моменти, щодо яких у нас є принципові заперечення, але президент ніколи не піде на утиск наших національних інтересів. Це стало зрозуміло і нашим партнерам. Тому я вважаю, що компроміс ми все одно знайдемо", - підкреслив Бойко.
Він нагадав, що в України був "страшний досвід", коли за одну ніч було підписано контракт, через який вже два роки трясе всю країну, і ті, хто його підписував, не знали, що вони підписували.
"У нас є принципова позиція нашого президента, яка лежить в основі переговорів - це перше. Друге: ми будь-яку модель готові влаштовувати на паритетних умовах і з урахуванням наших національних інтересів", - сказав глава Міненерговугілля.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас