Оцінка зростання ВВП США в ІІІ кварталі знижена до 1,8% з 2%, змін не очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінка зростання ВВП США в ІІІ кварталі знижена до 1,8% з 2%, змін не очікувалось

Казна та Політика
69
Міністерство торгівлі США знизило оцінку зростання ВВП у третьому кварталі 2011 року до 1,8% у річному вирахуванні з 2%, що відображає, зокрема, погіршення оцінки споживчих витрат, свідчать остаточні дані.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не чекали перегляду даних.
Підвищення індексу PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), який уважно відслідковує Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, склало минулого кварталу 2,1%. Раніше повідомлялося про збільшення цього показника на 2%, експерти не очікували перегляду.
Споживчі витрати в США, за остаточною оцінкою, зросли в липні-вересні на 1,7%, а не на 2,3%, як повідомлялося раніше. Це, на думку експертів, дозволяє розраховувати на прискорення темпів підвищення витрат у четвертому кварталі.
Американська економіка набирає обертів в цьому кварталі завдяки тому, що виробники поповнюють спустошені склади продукцією, а споживачі нарощують витрати, прагнучи скористатися запропонованими ритейлерами знижками.
Проте, фінансова криза в єврозоні та загроза скорочення держвидатків в США стримують економічний підйом.
"Економіка продовжить демонструвати подальше зміцнення, - зазначає заступник головного економіста Parthenon Group Inc. в Бостоні Річард ДеКайзер. - Низькі обсяги запасів продукції на складах забезпечують базу для їх збільшення, і споживачі поводяться інакше, ніж у першій половині року, позначеній пригніченими настроями".
Мінторг США також переглянув оцінку зростання корпоративних прибутків у третьому кварталі - до 1,7% відносно другого кварталу і 7,5% в річному вирахуванні з 2,1% і 7,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас