Почалася виплата грошей естонським резидентам збанкрутілого литовського банку Snoras — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почалася виплата грошей естонським резидентам збанкрутілого литовського банку Snoras

Казна та Політика
213
Естонська філія шведського банку SEB в четвер почала виплати грошей клієнтам естонської філії збанкрутілого литовського банку Snoras ("Снорас"), в цілому їм повернуть близько 2,6 млн євро, повідомляє "Прайм" з посиланням на прес-службу кредитної організації.
Представник банку відзначив, що ця сума може зрости, якщо знайдуться естонські резиденти, у яких договір укладено безпосередньо зі Snoras у Вільнюсі, а не з його естонською філією, але вони захочуть отримати гроші в Естонії.
Філія банку Snoras була відкрита в Естонії в березні нинішнього року. За литовськими законами, нагляд за діяльністю філій здійснює Центробанк країни материнського банку. Таким чином, стосовно вкладників естонського філії діють ті ж правила, що і для литовських клієнтів Snoras. Усі вклади до 100 тис. євро в Литві застраховані урядом. Це стосується і естонських вкладників.
Уряд Литви вирішив націоналізувати Snoras на позачерговому засіданні 16 листопада, щоб врятувати його від банкрутства. Обидва найбільші акціонери Snoras - російський підприємець Володимир Антонов і його литовський партнер Раймондас Баранаускас - підозрюються в привласненні активів банку і фінансових махінаціях. Генпрокуратура Литви видала міжнародний ордер на їх арешт, а наприкінці листопада Антонова і Баранаускаса затримали в Лондоні, випустивши потім під заставу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас