Лукойл вважає ринок сланцевого газу в США переоціненим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукойл вважає ринок сланцевого газу в США переоціненим

Енергетика
151
Ринок сланцевого газу в США в даний час є переоціненим, вважає президент НК "ЛУКОЙЛ" Вагіт Алекперов.
"Це, звичайно, дуже цікаві проекти, у тому числі з технологічної точки зору. Але сьогодні ми вважаємо, що ринок сланцевого газу, особливо ринок землі в Америці, переоцінений. У ці проекти потрібно було вступати 4-5 років тому, а тепер вони переоцінені", - сказав Алекперов в інтерв'ю газеті "Ведомости".
Він також висловив упевненість, що до кінця року компанія завершить всі питання щодо створення спільного підприємства з "Башнефть" (РТС: BANE). "Ми домовилися про це", - уточнив глава НК.
За підсумками роботи в 2011 році Алекперов очікує, що дивіденди за часткою прибутку будуть на колишньому рівні, але сам прибуток має бути більшим.
Крім цього, він повідомив, що не планує продавати свою частку в ІФД "Капітал". "Ні, не збираюся. Тому що це проект, який буде розвиватися", - упевнений президент "ЛУКОЙЛа".
Говорячи про свого можливого наступника, Алекперов сказав: "Кожен керівник повинен розуміти, що він не вічний. До нього на зміну повинні прийти нові люди. Але люди, які прийдуть на моє місце, будуть з нашої компанії, не сторонні" . "Я не шукаю наступників, я їх готую. Є 5-7 людей, які сьогодні потенційно розвиваються як майбутні великі керівники нафтових компаній", - додав він, не назвавши конкретних осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас