Рівняння з однією незмінною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівняння з однією незмінною

Казна та Політика
932
У середу вранці Микола Азаров прибув до зали урядових засідань з невеликим запізненням. Сухо привітавши присутніх, він тут же приступив до читання вступного слова, яке почав з інформації про результати нічних переговорів про ціну російського природного газу для України з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним. "Чому так важко йдуть переговори? Тому що ми маємо дуже невигідний для нас контракт, але він вигідний Російській Федерації, і ми повинні це зрозуміти!" - з тривогою в голосі констатував прем'єр.
Микола Азаров виглядав утомленим, його промова уривалася тривалими паузами. Після однієї з них він продовжив: "Ми шукаємо позитивне рішення. Хочемо знайти надійні юридичні формулювання, які будуть довгостроковими фундаментом розвитку нашої економіки". Втім, подробиці переговорів прем'єр розкривати не став, обмежившись констатацією того, що низка питань, що стосуються об'ємів прокачування газу і створення газотранспортного консорціуму, ще узгоджується.
"Від роботи, яка буде зроблена, залежать економічний розвиток України і параметри бюджету на наступний рік, - заявив Азаров. - Тому я пропоную, якщо компроміс буде досягнутий буквально найближчим часом, зібрати засідання уряду і розглянути необхідні рішення в комплексі, включаючи проект бюджету на 2012 рік".
Наступну частину свого виступу Микола Азаров присвятив підбиттю підсумків роботи уряду в цьому році. "Яким був для нас 2011 рік?" - обвів поглядом присутніх прем'єр і, не чекаючи відповіді, продовжив: "Складним, але переломним!" "Якщо в 2010 році на порядку денному було фізичне виживання національної економіки, підкреслюю - виживання, - то сьогодні ми можемо говорити про реальні позитивні результати антикризової політики", - запевнив прем'єр. За його словами, в 2011 році "відбувся другий етап подолання кризових явищ в Україні" за рахунок скорочення дефіциту державного бюджету з 5% до 3,5%. "Завдяки цьому в 2012 році ми розраховуємо вийти на докризовий рівень розвитку", - пообіцяв Азаров.
Увечері в прес-службі уряду повідомили, що після консультацій прем'єра Миколи Азарова з президентом Віктором Януковичем Кабмін у терміновому порядку повернувся до роботи над бюджетом. "Зараз не можна ставити бюджетний процес в залежність від термінів досягнення домовленостей (з Росією)", - процитувала Азарова прес-служба. "Прем'єр додав, що сьогодні уряд має намір затвердити проект держбюджету і ввечері передати його до Верховної ради", - йшлося також у повідомленні. Близько 20.00 міністр аграрної політики Микола Присяжнюк повідомив про закінчення роботи над документом. За його словами, в ньому закладена чинна формула розрахунку ціни природного газу - $416 за тис. кубометрів на I кварталі 2012 року.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас