ЄЦБ не буде збільшувати програму покупок облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ не буде збільшувати програму покупок облігацій

Фондовий ринок
192
Президент ЄЦБ Маріо Драгі послабив очікування збільшення обсягу покупок облігацій для боротьби з борговою кризою, оскільки ЄЦБ не буде виходити за рамки свого мандата. "Учасники ринку повинні прийняти, що ми повинні, і ми будемо діяти у відповідності з нашим мандатом", - сказав Драгі, пише K2K News.
ЄЦБ давно опирається тиску збільшити свої покупки, заявляючи, що урядам необхідно знайти довгострокове вирішення боргової кризи. Центральний банк, а не зосереджений на наданні допомоги банківській галузі. Драгі сказав, що банкам самим треба вирішити, що робити з грошима.
"Одна з речей, що вони можуть зробити, це купити державні облігації, - сказав він. - Але це тільки один зі шляхів. І це, очевидно, зовсім не еквівалентно активізації покупок бондів з боку ЄЦБ". ЄЦБ поки витратили 207 500 000 000 євро (270 млрд доларів) на державні цінні папери з моменту початку програми в травні минулого року. Банк залишив на ринку 635 млн євро покупок за тиждень до 9 грудня мінімальну суму з моменту поновлення програми в серпні поточного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас