Попов обіцяє зупинити будівництво біля Софії Київської — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов обіцяє зупинити будівництво біля Софії Київської

Нерухомість
329
Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов обіцяє зупинити скандальне будівництво на вул. Гончара, 17-24, неподалік від Софії Київської.
Глава КМДА розповів, що 15 грудня цього року Господарський суд Києва виніс рішення про заборону ТОВ Інвестиційно-будівельна група і будь-яким іншим особам, з якими укладено договори на проведення будівельних робіт, проводити будівельні роботи на ділянці за адресою вул. Олеся Гончара, 17-23. Цією ж постановою будь-яким особам заборонено взагалі вчиняти будь-які дії з вищезазначеними земельними ділянками, в тому числі укладати договори та інше.
Одночасно з Поповим на місце будівництва прибули три державні виконавці. Офіційного представника організації-забудовника на місці не виявилося, про що державними виконавцями було складено акт. Отже виконавче провадження про заборону будівельних та інших робіт на вул. Гончара, 17-24, як того вимагає законодавство, направляється на адресу забудовника. Після того, як забудовник отримає провадження від державної виконавчої служби, він буде зобов'язаний негайно припинити будь-які дії на об'єкті.
"У випадку, якщо буде спроба проігнорувати рішення суду і відновити будівництво на цьому місці, порушник буде нести кримінальну відповідальність. Статтею 382 Кримінального кодексу України передбачено покарання за умисне невиконання або перешкоджання виконанню судових рішень, постанов чи ухвал, які набрали чинності. Аж до позбавлення волі на термін до трьох років", - заявив Попов.
Щодо подальшої долі ділянки Попов сказав: "Остаточне рішення після завершення всіх судових процедур прийматиме Київрада. Сподіваюсь, депутати, яких ви обрали до Київради, винесуть рішення з урахуванням думки киян і тих вимог, яким повинна відповідати будь-яка діяльність на територіях, прилеглих до таких об'єктів культурної спадщини, як Софія Київська".
Нагадаємо, 5 грудня цього року Окружний адміністративний суд Києва скасував своє рішення про призупинення скандального будівництва на вул. Гончара, 17-23 у буферній зоні Софії Київської.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас