Американським пілотам дозволили літати за iPad — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американським пілотам дозволили літати за iPad

304
Федеральне управління цивільної авіації США дозволило пілотам авіакомпанії American Airlines використовувати в польоті планшет iPad для читання льотної документації та перегляду електронних карт.
Дозвіл набере чинності в п'ятницю, 16 грудня. Як повідомляє Lenta.ru, спочатку планшети будуть застосовуватися на Boeing 777, а потім і на інших типах літаків з флоту American Airlines.
Стверджується, що iPad замінює пілоту кілька томів "паперової" документації загальною вагою до 15 кг. Чи означає це, що традиційні карти та інструкції більше не будуть брати на борт, поки невідомо. Пілоти мають право звірятися з iPad на всіх етапах польоту.
Перед тим як отримати офіційний дозвіл на використання iPad в кабіні пілота, American Airlines провела піврічні випробування, які довели ефективність використання планшета на борту. Приклад з American Airlines мають намір взяти й інші американські авіакомпанії, включаючи United Airlines, UPS і Alaska Airlines. Остання також брала участь в програмі випробувань планшета.
Практика використання планшетів членами льотних екіпажів існує не тільки в США. Так, в серпні найбільша британська авіакомпанія British Airways оголосила, що роздасть стюардесам iPad, на які будуть завантажені списки пасажирів, меню, інструкції з безпеки та інша інформація. Як повідомлялося, аналогічно вирішив вчинити і японський авіаперевізник All Nippon Airways.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас