Лідери країн зони євро прийняли бюджетну і податкову реформу єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери країн зони євро прийняли бюджетну і податкову реформу єврозони

Казна та Політика
1053
Після десяти годин переговорів лідерів країн єврозони вдалося сьогодні рано вранці прийняти на саміті в Брюсселі бюджетну і податкову реформу зони євро. Також був прийнятий новий бюджетний план для єврозони. Про це заявив президент співтовариства Херман ван Ромпей, передає радіостанція "Маяк".
Однак саміт не добився однієї з головних цілей - закріпити цю реформу в основоположному Лісабонському договорі Євросоюзу. Причина - особлива позиція Великобританії. Це призвело до нового розколу всередині ЄС.
Президент Франції Ніколя Саркозі сьогодні звинуватив прем'єра Великобританії Девіда Кемерона в тому, що саміту Євросоюзу не вдалося повним складом ЄС прийняти бюджетну і податкову реформу єврозони. На прес-конференції Саркозі зауважив, що учасники саміту хотіли укласти угоду в форматі 27-ми країн. Однак це виявилося неможливим через позицію, зайняту британською делегацією, яка висунула неприйнятні умови.
Головним підсумком засідання саміту, яке тривало до ранку, стало затвердження країнами єврозони бюджетної та податкової реформ. Однак як плату за підтримку Кемерон зажадав звільнення Великобританії від низки положень, що регулюють фінансовий ринок Євросоюзу, повідомив французький Президент.
Ван Ромпей повідомив сьогодні, що для підписання бюджетного договору до 17 країнам зони євро готові приєднатися ще 6 держав співдружності. "За підсумками дискусії в кінці першої сесії ми домовилися про те, що 17 членів єврозони плюс 6 інших (держав) укладуть міжнародний (бюджетно-податковий) договір", - зазначив ван Ромпей.
Нагадаємо, лідери Євросоюзу вчора не змогли домовитися про проведення реформ в ЄС. Очікується, що делегати зроблять нову спробу знайти консенсус, але вже в рамках 17 країн єврозони та інших учасників союзу, які побажають до них примкнути.
Мова йде про створення нових фіскальних правил на національному рівні, при цьому всі прийняті кроки мають привести до нормалізації обстановки всередині єврозони. Передбачається, що керівництво країн має взяти на себе зобов'язання затверджувати тільки збалансовані бюджети.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас