Яку небезпеку приховують кредитні спілки? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яку небезпеку приховують кредитні спілки?

Кредит&Депозит
106
Криза не навчила українців розумно позичати. У державі набувають популярності кредитні спілки. Щоб отримати у них гроші, не потрібно багато довідок і часу. Та за такою доступністю зазвичай криються здирницькі схеми.
В Україні активізуються кредитні спілки. Отримати у них позики порівняно легко. Потрібен паспорт та ідентифікаційний код. Суми до 25 тисяч видають без довідки про доходи. Проте за таку доступність грошей доводиться переплачувати.
Завдяки тому, що подібні організації не вивчають рівня платоспроможності клієнта, отримати у них гроші можна навіть за 20 хвилин. Надають їх на термін до 3 років. Та експерти кажуть: звертатися до таких спілок дуже ризиковано. Щоб вас не ошукали і не стягнули зайвих коштів, потрібно уважно вивчати договори.
Василь Невмержицький, фінансовий експерт:
"Я рекомендовал бы в первую очередь изучать историю создания этой структуры, присутствие лицензий со стороны координатора данного направления - регулятора государственного. И третий момент - это, конечно же, четкое определение и изучение договоров и условий".
За словами фінансистів, кредитні спілки зазвичай співпрацюють із комерційними банками. Вони самі позичають гроші, а потім надають їх як посередники. Тому процентні ставки в них приблизно на 5 відсотків вищі. До того ж, такі організації встановлюють дуже жорсткі штрафні санкції за невчасне повернення коштів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас