"Прокляття" людей збудеться: Народні обранці працюватимуть за одну зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Прокляття" людей збудеться: Народні обранці працюватимуть за одну зарплату

Казна та Політика
4859
Народні обранці працюватимуть за одну зарплату. "Регіонали" пропонують скасувати депутатські пільги в бюджеті на наступний рік. І припинити спекуляцію на цю тему. В опозиції погоджуються.
Припинити спекуляції на темі депутатських пільг і скасувати їх у бюджеті на наступний рік. Із такою пропозицією виступили "регіонали" на засіданні погоджувальної ради.
Олександр Єфремов, голова фракції ПР у Верховній Раді:
"Есть необходимые средства для обеспечения работы депутатов. А все, что касается льготных режимов, это надо отменить, и само понятие снять. И это надо отразить системно в государственном бюджете, что и предлагаем сделать".
Як пояснив спікер парламенту Володимир Литвин, у держкошторисі на наступний рік уже закладена норма, за якою слугам народу "уріжуть" усі соціальні пільги, залишать тільки зарплату і відшкодування проїзду. Пенсії депутатам уже скоротили вдвічі – до 8 тисяч гривень. А також їх позбавлять таких преференцій, як безкоштовне оздоровлення і житло. Цього року народні обрАнці отримали від держави 17 службових квартир. Але в майбутньому, прогнозує спікер, винайматимуть помешкання за власний кошт. В опозиції додатково пропонують не платити зарплату депутатам-прогульникам.
Микола Томенко, віце-спікер Верховної Ради України:
"Я думаю, було б справедливо, щоб адекватно оцінювати. Ви знаєте, вираховувати за пропуски. І на засіданні планерному, і на засіданні комітетів. Тоді буде по-чесному. Тому що якщо 150 депутатів працюють, а решта - не працюють, несправедливо, щоб всі вони отримували однакову заробітну плату".
Нардепи зазначають: теоретично можна буде оскаржити скасування будь-яких пільг, у тому числі і депутатських у Конституційному суді. Оскільки він уже двічі ухвалював рішення, що законом про держбюджет не можна скасовувати інші законодавчі норми, у тому числі ті, які гарантують пільги. Проте спікер упевнений: напередодні парламентських виборів слуги народу на такий крок не зважаться.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас