Goldman Sachs прогнозує зростання цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs прогнозує зростання цін на нафту

Енергетика
303
Аналітики Goldman Sachs вважають, що якщо світова економіка не впаде в стан рецесії, то ціни на сировину можуть продемонструвати серйозне зростання. На їхній погляд, вже в 2012 році ціни можуть піднятися на 15% і продовжити зростання в 2013-му не менш високими темпами.
Незважаючи на зниження оцінки зростання світового ВВП на 2012 рік з 3,4% до 3,2%, в Goldman Sachs прогнозують стрибок цін на нафту марки Brent у наступному році до 127,5 і 135 доларів за барель за підсумками 2013 р.
"Поки ризики не спровокували повномасштабну фінансову кризу, а лише проявляються у формі економічної слабкості, вони навряд чи нададуть істотний тиск на сировинні ринки", - йдеться в доповіді Goldman Sachs.
Оптимізм Goldman Sachs не поділяють експерти інших великих банків, JPMorgan Chase & Co. раніше знизив оцінку сировинних товарів до "нижче за ринок" на тлі економічної нестабільності в Європі і США, а також сповільнення темпів зростання економіки Китаю. Morgan Stanley також вважають потенціал зростання на сировинних ринках обмеженим на тлі відсутності адекватних заходів для виходу з європейської боргової кризи.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас