Європа збирається допомогти Україні в газових переговорах з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа збирається допомогти Україні в газових переговорах з Росією

Енергетика
618
Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту рекомендує Європарламенту висловитися за надання технічної допомоги для покращення енергетичного сектора України, а також надати допомогу в переговорах з Росією щодо умов постачання газу відповідно до європейських стандартів.
Такі положення містяться в проголосованих сьогодні в рамках засідання комітету з питань закордонних справ Європарламенту рекомендаціях Європейській комісії, Раді ЄС щодо переговорів з Україною щодо Угоди про асоціацію. Цей текст буде основою для резолюції Європарламенту, яка буде проголосована на пленарній сесії на початку грудня.
"Надати необхідну технічну допомогу в енергетичній сфері для того, щоб допомогти Україні істотно поліпшити і модернізувати свої енергомережі та енергетичну ефективність, і гарантувати, щоб українська влада повністю поважала цілі, закладені у програмі підвищення енергоефективності на період 2010-2015 і продовжувала імплементувати інноваційні рішення, щоб задовольнити свої енергетичні потреби", - йдеться в положенні проголосованого документа.
Крім того, ЄП рекомендується висловитися за надання допомоги українській владі у переговорах з питань постачання газу з Росії, щоб гарантувати, що "торгівля газом між Україною і Росією відповідала європейським стандартам торгівлі та ціни".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас