Експерт: У разі девальвації гривні долар зросте до 9,5 грн/дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У разі девальвації гривні долар зросте до 9,5 грн/дол.

Валюта
3573
У разі девальвації гривні курс долара може вийти на рівень 9,5 грн/$, але керівництво країни буде робити все можливе, щоб цього не сталося. Таку думку висловив під час відео-інтерв'ю для Finance.ua Валентин Ковбасюк (Dragon Capital).
"Сам уряд і Президент зокрема не зацікавлені, щоб це сталося. Принаймні, в найближчий час. Якщо ми розглядаємо ситуацію, коли все-таки відбудеться девальвація гривні, то, за нашими підрахунками, це буде на рівні близько 15-20%. Якщо зараз курс 8 гривень за долар, то, в разі девальвації, це може бути рівень 9,5 гривень", - вважає експерт.
Однак вплив девальвації на фондовий ринок не варто переоцінювати. За словами експерта, існує безліч факторів, які впливають на ситуацію на фондовому ринку і девальвацію з падінням курсу гривні не варто розглядати окремо від ситуації в цілому на політичній арені в Україні, загальносвітової економічної ситуації.
"Більш того, сама собою девальвація гривні буде мати як негативні, так і позитивні риси. Особливо це буде позитивним для підприємств, які орієнтовані на експорт: там, де прибутки виражені в доларах, а витрати в гривнях", - підкреслив Ковбасюк.
Детальні, і головне "живі" відповіді Валентина Ковбасюка на багато інших цікавих економічних питань ви зможете знайти в нашому розділі Відеоінтерв'ю.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас