Швейцарія бажає зберегти багаторічну традицію банківської таємниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія бажає зберегти багаторічну традицію банківської таємниці

Валюта
284
Швейцарські банки, ймовірно, нададуть США імена тисяч американців, які мають у фінорганізаціях альпійської країни приховані рахунки. Банки, можливо, підуть на виплату мільярдних штрафів, повідомили Bloomberg кілька обізнаних джерел.
Вони відзначають, що наразі американські і швейцарські чиновники завершують переговори з досудового врегулювання в рамках розслідування в США справ проти 11 фінансових інститутів Швейцарії, включаючи Credit Suisse Group. На думку слідчих зі Сполучених Штатів, банки допомагали американським клієнтам приховувати кошти від Податкового управління країни.
Джерела пояснюють, що Швейцарія бажає покласти край розслідуванням з боку США, при цьому зберігши багаторічну традицію банківської таємниці. У свою чергу, Америка домагається інформації про громадян, які ухилились від податків і обіцянки від Швейцарії більше не допомагати подібним подібним клієнтам.
Одне з джерел додало, що швейцарський уряд постарається скласти фінальну версію угоди з США до 10 листопада. Документ буде переданий до комітету у закордонних справах верхньої палати парламенту Швейцарії.
Раніше цього року Швейцарія уклала досудову угоду з Німеччиною та Великою Британією у справах про відведення клієнтами грошей від податків.
У середині вересня повідомлялося, що влада США підозрює три найбільші ізраїльські банки в допомозі американським громадянам у справі ухилення від податків.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас