Податкова виявляє зарплати в конвертах за вакансіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова виявляє зарплати в конвертах за вакансіями

Казна та Політика
1583
Податкова вивела з "тіні" понад 170 тис. осіб, повідомляє заступник голови ДПС України Олександр Клименко. Завдяки рекламним оголошенням про вакансії, податкова знайшла 2 тис. підприємців, які платили працівникам більше, ніж декларували у своїх звітах.
За словами Клименка, в рамках виконання програми подолання "тіньової" зайнятості податкова служба переглянула понад 6 тисяч оголошень у ЗМІ, в яких юридичні та фізичні особи запрошували фахівців на роботу.
У кожному третьому випадку сума пропонованої зарплати відрізнялася від зазначеної в податкових деклараціях.
"Це один з методів, як можна встановити реальну зарплату. Наприклад, один з дніпропетровських підприємців офіційно виплачував працівникам 400 грн. Однак в оголошенні про вакансії сума запропонованого доходу була дещо інша - 1,2 тис. грн. Звичайно, такі протиріччя викликають відповідні питання у податківців", - підкреслив Клименко.
Всього з початку року податківці вивели з "тіні" понад 170 тис. осіб. З них 98 тис. - наймані працівники, які працювали без трудових угод, понад 44 тис. громадян зареєстрували свою підприємницьку діяльність, а 28 тис. осіб подали декларації про отримані доходи та сплатили майже 11 млн грн податку.
Податківець зазначив, що ДПС і надалі буде вживати всіх можливих заходів для залучення до оподаткування тих, хто приховує доходи.
"Місцеві бюджети сьогодні на дві третини складаються з податку на доходи фізичних осіб. Ці кошти витрачаються на невідкладні потреби громади, на інфраструктуру міст та інших населених пунктів. І ми будемо робити все, щоб у громад ці гроші були. Якщо треба буде читати всі рекламні оголошення - будемо читати", - підсумував Олександр Клименко.
Він додав, що в цьому році громадянам направлено 200 тис. персональних повідомлень з проханням задекларувати свої доходи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас