На вулиці повернулися міняйли, а з ними і методи 90-х — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На вулиці повернулися міняйли, а з ними і методи 90-х

Валюта
479
У перші дні після набрання чинності постанови, попит на долари та євро скоротився в 4 рази, заявили у Нацбанку. В обмінних пунктах клієнтів стало менше наполовину.
"Обсяги офіційних обмінів валют готівкою населенням впали. Це означає, що кількість коштів, які будуть поступати надалі в бюджет країни від цих валютообмінних операцій, будуть зменшені", - повідомив голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.
Натомість знову активізувались міняйли, які пропонують купити долари або євро без документів. А також у соцмережах є пропозиції обміну валют без ідентифікації особи. У податковій уже заявили - вживатимуть серйозних заходів проти міняйл і тих, хто їм сприяє.
"Вони працюють і мають десь контакти у фінансових якихось підприємствах та установах. Без цього працювати не можуть, їм треба мати при собі готівку", - пояснює заступник начальника ГУ ДПС України Борис Дзюба.
Пропозиції від міняйл - різні. Деякі реалізують долари по 8.25 за один. Разом із тим в окремих місцях валюту можна купити за курсом, нижчим, ніж у деяких банках. Долар продають за 8 гривень. Серед опитаних киян знайшлися ті, хто вже скористався послугами валютних ділків. Кажуть, методи роботи такі ж, як і в 90-х роках.
"Мы согласились, дали ему 100 долларов. Пока он считал, он все это поменял на один доллар. Потом подошел другой человек, сказал, что тут нельзя перебивать клиентов, возле обмена валют, и прогнал и одного, и второго. В итоге он успел вернуть этот доллар, то есть не 100 долларов, и успел скрыться. И мы вдвоем, молодые люди, не могли догнать этого громилу", - розповів киянин Ігор.
То ж усе-таки безпечніше надавати ксерокопії паспорта у банках чи обмінниках. Аніж ризикувати втратити свої гроші. Розповідає телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас