"Газпром" відкидає досягнення компромісу з Україною щодо перегляду газових угод до листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" відкидає досягнення компромісу з Україною щодо перегляду газових угод до листопада

Енергетика
435
Російський газовий монополіст компанія "Газпром" відкидає досягнення компромісу з Україною щодо перегляду газових угод до листопада.
Про це йдеться в повідомленні голови правління "Газпрому" Олексія Міллера, розміщеному на офіційному сайті "Газпрому".
"Абсолютно точно, в найближчі дні ніяких остаточних домовленостей не буде досягнуто. Думаю, що перших результатів не варто чекати раніше листопада", - відзначає Міллер.
За його словами, переговори з українськими колегами йдуть дуже активно і в дуже позитивному ключі, але питань залишається ще досить багато і вони складні.
Згідно з повідомленням прес-служби "Газпрому", 11 жовтня в Москві (Росія) в центральному офісі "Газпрому" відбулася чергова робоча зустріч Міллера і міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка.
"Сторони продовжили обговорення актуальних питань двостороннього співробітництва. Олексій Міллер і Юрій Бойко висловили задоволення поточним діалогом. Прийнято рішення провести чергову зустріч найближчим часом", - йдеться в повідомленні.
Під час зустрічі особливо було підкреслено, що до досягнення нових домовленостей сторони продовжують суворо дотримуватися чинних контрактів на постачання і транзит газу.
Згідно з повідомленням Міненерго України, зустріч пройшла в конструктивному руслі, сторони обговорили питання співпраці в газовій сфері.
Зокрема, Бойко і Міллер розглянули шляхи реалізації домовленостей, досягнутих під час переговорів, які відбулися 24 вересня в резиденції Президента Росії між Президентом України Віктором Януковичем і Президентом Росії Дмитром Медведєвим і прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним у сфері закупівель та транзиту російського газу.
Як повідомляло агентство, Україна розраховує на досягнення компромісу з Росією щодо перегляду газових угод до 27 жовтня. Україна добивається зниження ціни на газ, що постачається з Росії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас