Захист Тимошенко дав зрозуміти, що Нафтогаз не отримає грошей у випадку декриміналізації 365 статті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захист Тимошенко дав зрозуміти, що Нафтогаз не отримає грошей у випадку декриміналізації 365 статті

Казна та Політика
1174
Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко вважає, що в разі декриміналізації статті Кримінального кодексу, за якою екс-прем'єр була визнана винною, відшкодування збитків НАК Нафтогаз України не буде.
"Якщо стаття 365 буде декриміналізована, то і вирок буде скасовано повністю, зокрема в частині відшкодування... Тобто відшкодування жодного не буде", - сказав, зокрема, адвокат екс-прем'єра Юрій Сухов.
Нагадаємо, 11 жовтня Печерський суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових домовленостей з Росією на початку 2009 року.
За рішенням суду протягом трьох років вона не зможе обіймати державні посади. Також суд поставив стягнути з Тимошенко на користь НАК Нафтогаз України 1,516 млрд гривень.
Згідно з рішенням суду, до набуття вироком чинності Тимошенко залишатиметься в СІЗО. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.
Тим часом, міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що кошти, які екс-прем'єр України Юлія Тимошенко за рішенням суду зобов'язана відшкодувати Нафтогазу України, підуть на оплату поставок російського газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас