VAB Банк вимагає в суді від екс-голови наглядової ради Максимова повернення 1 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VAB Банк вимагає в суді від екс-голови наглядової ради Максимова повернення 1 млрд гривень

979
VAB Банк, який входить до групи великих, заявляє про присвоєння колишнім головою наглядової ради фінустанови Сергієм Максимовим 1 млрд гривень кредитних коштів і вимагає в суді повернути їх.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба банку.
"VAB Банк офіційно заявляє про подання до суду позову про стягнення з колишнього голови наглядової ради банку Сергія Максимова 1 млрд гривень незаконно привласнених ним кредитних коштів", - йдеться в повідомленні.
Банк відзначає, що під час претензійно-позовної роботи, яку VAB Банк проводить щодо своїх проблемних активів, а також під час проміжної перевірки фінустанови Національним банком було виявлено, що Максимов протягом 2005-2009 років у порушення чинного банківського законодавства, зокрема нормативу про кредитування пов'язаних осіб, вивів з банку понад 1 млрд гривень на підконтрольні йому підприємства у вигляді кредитів.
Серед таких підприємств банк називає ТОВ "Офіс Лайн", ТОВ "Класик хід", ТОВ "Декорт", ТОВ "Трініті Інвест Компані", ТОВ "Луксор", ТОВ "І-Тел", ЗАТ "Боссем", ТОВ "Берег-Інтертрейд", ТОВ "Джерард Україна", ТОВ "Менеджмент Інвест Компані", ТОВ "Брайтон", ТОВ "СНП Інвестментс", ТОВ "Данфорд".
Надалі, за даними банку, кошти були перераховані на рахунки інших компаній Максимова.
VAB Банк заявляє, що має намір максимально щільно співпрацювати з представниками перевіряючих комісій НБУ, а також направляти до Генеральної прокуратури всі необхідні матеріали для розслідування цієї справи.
Як повідомляло агентство, Максимов був переведений на посаду заступника голови наглядової ради VAB Банку з посади голови наглядової ради в серпні 2010 року.
У березні 2011 року він був виведений зі складу наглядової ради.
Станом на 1 липня активи банку становили 7 736,8 млн гривень, кредити і заборгованість клієнтів - 6 342,9 млн гривень, власний капітал - 671,5 млн гривень.
За січень-червень збиток банку склав 158,278 млн гривень, за 2010 рік збиток банку склав 621,347 млн гривень.
На початку лютого нідерландська TBIF Financial Services зменшила частку в СФ VAB Банку з 83,92% до 16%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас