ЄЦБ не планує знижувати відсоткові ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ не планує знижувати відсоткові ставки

Валюта
188
Європейський центральний банк (ЄЦБ) не планує знижувати відсоткові ставки на своєму наступному засіданні, яке пройде 6 жовтня ц.р. Таку позицію сьогодні висловив президент банку Жан-Клод Тріше, зазначивши, що ЄЦБ є "надійною опорою, що забезпечує стабільність і впевненість у неспокійний час", передає Reuters.
У той же час глава організації також додав, що ЄЦБ ніколи не робив дій стосовно відсоткових ставок відповідно до заздалегідь визначеної програми.
Після двох підвищень відсоткових ставок до рівня 1,5% у квітні й липні ц.р. керівництво ЄЦБ дало зрозуміти, що подальшого підвищення поки не передбачається. Це дало деяким експертам підстави вважати про підготовку до зниження ставки. Зокрема, Міжнародний валютний фонд (МВФ) заявив, що підтримає банк у разі зниження відсоткових ставок, незважаючи на сповільнення темпів економічного зростання в єврозоні.
Зазначимо, що наступне засідання ЄЦБ буде останнім для Тріше. В кінці жовтня ц.р. пост президента банку займе Маріо Драгі, який в даний момент очолює ЦБ Італії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас