Банки збільшать відсотки за кредитами і депозитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки збільшать відсотки за кредитами і депозитами

Кредит&Депозит
2053
Ставки за кредитами і депозитами в Україні можуть зрости, за умови продовження жорсткої монетарної політики Нацбанком, збереження дефіциту ліквідності в банківському секторі та ймовірного прискорення інфляції.
Останні кілька місяців Нацбанк проводив більш жорстку монетарну політику з метою боротьби з інфляцією і ослаблення тиску на обмінний курс гривні. З іншого боку, поступове відновлення кредитування поглинає надлишкову ліквідність банківської системи.
"Той рівень інфляції, який ми маємо на кінець 2011 року, - це заслуга щоденної роботи уряду і Нацбанку. Я вважаю що ми впоралися зі своїми завданнями", - зазначила фахівець НБУ Олена Щербакова.
Обсяг коррахунків в серпні знизився до мінімальних показників за останні кілька років. Якщо ситуація з ліквідністю не поліпшиться найближчим часом, банки будуть змушені збільшувати відсоткові ставки за кредитами і депозитами.
Однак подібні заходи можуть дати результат, протилежний очікуваному, - спроба знизити інфляцію скороченням ліквідності може призвести до посилення паніки на міжбанку. Гравці ринку різко підвищать ставку овернайт. А населення, в свою чергу, буде забирати депозити з банків і переводити їх у долари. Що і стане причиною девальвації гривні.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас