Тігіпко погодився з пропозиціями чорнобильців з пільг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко погодився з пропозиціями чорнобильців з пільг

Казна та Політика
554
Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко підтримав ініціативи чорнобильців з розмежування допомоги між ліквідаторами та постраждалими, перегляду зон радіоактивного забруднення, перегляду переліку документів для призначення чорнобильських пенсій.
Як повідомили в Міністерстві соціальної політики, про це Тігіпко повідомив після зустрічі з представниками громадських організацій чорнобильців, в ході якої обговорювалися спірні питання, пов'язані з законопроектом "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень".
"Державна допомога має бути ефективною, її рівень треба підвищувати, але призначатися вона може лише тим, хто дійсно постраждав від катастрофи. Я переконаний, що люди, які ризикували своїм життям, рятуючи світ від радіаційної загрози, повинні мати гідну підтримку від держави", - зазначив віце-прем'єр-міністр.
Тігіпко погодився з пропозицією "чорнобильців" щодо вдосконалення системи експертиз, які встановлюють зв'язок того чи іншого захворювання з наслідками Чорнобильської катастрофи.
Він підкреслив, що сьогодні державна допомога розпорошена між великою кількістю одержувачів. "За час незалежності було схвалено дуже багато непослідовних і суперечливих рішень, спрямованих на посилення соціального захисту постраждалих від чорнобильської катастрофи. На жаль, часто пільги отримують ті, хто на них не має права. Тому ми повинні навести лад у пільгах і зробити систему соціального захисту держави справедливою", - сказав Тігіпко.
Сторони домовилися, що в рамках робочої групи будуть напрацьовані відповідні зміни в законодавство.
Як повідомлялося, 20 вересня на площі перед парламентом громадські організації афганців та чорнобильців здійснили акцію протесту, виступаючи проти скасування пільг для них. Через кілька годин після початку акції учасники пікету спробували взяти штурмом будівлю Верховної ради. Шлях їм перегородили співробітники спецпідрозділів міліції, які оточили будівлю парламенту, вхідні двері були заблоковані зсередини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас