Вперше після землетрусу експорт Японії збільшився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше після землетрусу експорт Японії збільшився

Казна та Політика
131
Обсяг японського експорту збільшився в серпні вперше з березня цього року, коли країна постраждала від руйнівного землетрусу. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.
Тим часом, зростання експорту було менш значним, ніж очікувалося, і це, на думку експертів, є сигналом того, що ослаблення економічного підйому в інших країнах, а також зміцнення ієни, що негативно позначаються на темпах відновлення японської економіки.
Обсяг експорту зріс у серпні на 2,8% в порівнянні з тим же місяцем минулого року, за даними міністерства фінансів країни. Аналітики очікували на підвищення показника, в середньому, на 8%.
За оцінками експертів, ВВП Японії виросте у поточному кварталі, оскільки місцеві компанії успішно відновлюють потужності своїх підприємств, які постраждали внаслідок березневого стихійного лиха. Тим не менш, підйом може бути підірваний ослабленням зростання за кордоном, відзначають економісти.
Міжнародний валютний фонд (МВФ) у вівторок знизив прогноз підйому світової економіки в 2011 і 2012 роках до 4%. У червні фонд прогнозував зростання ВВП на 4,3% цього року і на 4,5% в 2012 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас