В Україні хліб не дорожчатиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хліб не дорожчатиме

Аграрний ринок
146
В Міністерстві агропродовольства кажуть, що підстав для цього немає. Адже цьогоріч держава матиме зерна більш, ніж удосталь. Зберемо, принаймні, 47 мільйонів тонн урожаю. Із них левову частку становитиме продовольча пшениця.
До того ж, Президент доручив поповнити збіжжям регіональні резерви. Щоб утримати ціни на головний продукт, купує зерно й Аграрний Фонд. У керівництві відомства запевнили, що сформують запаси протягом найближчих 2-3 місяців. А це майже 5 мільйонів тонн зерна. Профільне міністерство наразі співпрацює із хлібопекарями. Наприклад, пропонують поступки тим, хто забажає замінити своє обладнання на сучасне енергоощадне. У будь-якому разі витрати підприємств будуть менші, тож вартість продукції вони не збільшуватимуть.
"І уряд піде на кроки такі, щоб звільнити обладнання для хлібопекарень, яке спрямоване на інноваційні нові технології і на енергозберігаючі для того, щоб вони змогли переобладнатись. Cьогодні нові хлібопекарські підприємства в десятки разів споживають менше енергії, чим застарілі. Ми дамо пільги на завезення такого обладнання", - цитує телеканал слова Миколи Присяжнюка, міністра агрополітики та продовольства України.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас