МінАП виступає за зняття мит на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінАП виступає за зняття мит на експорт зерна

Аграрний ринок
226
Міністр агарної політики та продовольства Микола Присяжнюк виступає за зняття експортного мита зернових культур. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я хочу, щоб експортне мито була знято. Моє завдання як міністра, основне завдання, що б не сповільнити темпи виробництва... зернових, тому що... зерно це експортна продукція, повноцінна продукція і ми повинні розуміти, що це товар, який має попит, і це перспектива нашої країни. Вона була 100, 120 років тому і вона є сьогодні", - сказав Присяжнюк.
За його словами, той факт, що сьогодні Україна має можливість експортувати 24-25 т зернових, це дуже позитивно, але треба пам'ятати, що обмежуючи експорт, "ми можемо сповільнити обсяги виробництва зернових і зменшити інвестиції".
За словами Присяжнюка, сьогодні діє розпорядження прем'єр-міністра Миколи Азарова провести нараду із зернотрейдерами з тим, щоб 25 млн т зернових відправити на експорт.
Крім цього, Присяжнюк зазначив, що приблизно через тиждень відбудеться нарада українських виробників зерна під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова Також він підкреслив, за прогнозами цього року на експорт буде відправлено понад 18 т кукурудзи.
Нагадаємо, мита на експорт зерна були введені в Україні 1 липня 2011 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас