Київ заявляє про заборгованість громадян за комунальні послуги 491 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ заявляє про заборгованість громадян за комунальні послуги 491 млн гривень

Казна та Політика
212
Київська міська державна адміністрація заявляє про заборгованість громадян за спожиті комунальні послуги в розмірі 491 млн гривень.
Про це на колегії в Київміськадміністрації повідомив начальник Головного управління житлового господарства Володимир Стороженко.
Він зазначив, що заборгованість на 1 вересня не тільки населення, але і житлових організацій, орендарів, борги бюджету та інше становить 976 млн гривень.
"Рівень розрахунків сьогодні такий: у нас є великі борги житлових організацій за спожиту теплову енергію, газопостачання, водовідведення. Наприклад заборгованість на 1 січня була 961 млн, на 1 вересня 976 млн гривень. З чого вона складається: заборгованість населення за спожиті комунальні послуги становить 491 млн гривень, заборгованість орендарів - 205 млн, заборгованість бюджету по наданих пільгах та субсидіях - 21 млн, різниця в тарифах - 257 млн гривень", - розповів Стороженко.
Він також зазначив, що житловим організаціям вручено 186 тис. попереджень на 329 тис. гривень, оформлено 5900 позовних заяв на 41 млн гривень, укладено 3 200 угод з боржниками на суму 13,3 млн гривень.
Стороженко також зазначив, що при цьому злісних неплатників налічується 11 тис. квартир, а їхня заборгованість становить 192 млн гривень.
У свою чергу, глава Київміськадміністрації Олександр Попов доручив главам районів розібратися з ситуацією з боржниками, доручивши відвідати всі квартири, особисто переговорити з людьми і з'ясувати причини, через які вони не оплачують послуги.
"Що стосується боргів. Я впевнений, що всі тисячі квартир представники ЖЕКів повинні обійти і поговорити з людьми. Може, хтось потребує допомоги. Я доручаю главам районів організувати з комунальними підприємствами цю роботу, але з усіма боржниками потрібно переговорити. Дайте доручення майстрам, які працюють в ЖЕКах, але потрібно по-людськи до цього підійти", - сказав Попов.
Також глава міськадміністрації зазначив, що якщо людина просто не платить, бо не хоче, то в таких випадках необхідно залучати правоохоронні органи.
Як повідомляло агентство, Київська міська державна адміністрація підвищила тарифи на холодне водопостачання і водовідведення гарячої і холодної води на 9,8-11,5%, на централізоване опалення та гаряче водопостачання для населення на 6-8,2% з березня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас