"Ъ": Волга не встиг написати лист президенту про "багатомільярдний злочинний бізнес" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Волга не встиг написати лист президенту про "багатомільярдний злочинний бізнес"

Казна та Політика
1628
Екс-голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василь Волга не встиг написати лист президенту Віктору Януковичу про "багатомільярдний злочинний бізнес" в сфері перестрахування.
Про це повідомив сам Волга, заарештований за підозрою в отриманні хабара на суму $500 тис.
"Арешт не був для мене несподіванкою. Особливо після того, як директор департаменту ліцензування та дозвільних процедур доповів мені про перші результати роботи відділу реєстрації договорів перестрахування. Відразу стало зрозуміло, що я відкрив тіньові фінансові потоки, наступив на багатомільярдний злочинний бізнес, і якщо я не встигну доповісти президенту все, що мені стало відомо, довго мені не протягти. Арешт у даній ситуації - не найгірше з того, що могло статися", - сказав Волга.
Він також повідомив, що інформація щодо цього бізнесу вже готова і може бути надана президенту.
"Думаю, що вже сьогодні, після того як створений мною відділ реєстрації договорів перестрахування пропрацював більше двох місяців, у Держфінпослуг можна отримати інформацію в досить повному обсязі. Тільки журналістам цю інформацію не дадуть. Вона становить комерційну таємницю і її розголошення переслідується за законом. Важливо, щоб ця інформація була донесена до президента. Я не встиг. Я збирався доповісти йому про виявлені цифри і схеми, а також про свої міркування, що з усім цим робити далі", - сказав Волга.
На питання, чи збирався він повідомити про це президенту, Волга відповів: "Я збирався це зробити, але згодом відмовився від цієї думки. Написати президенту конфіденційний лист із в'язниці неможливо".
Нагадаємо, працівники Генпрокуратури та СБУ 19 липня затримали і доставили В.Волгу в ізолятор тимчасового утримання.
Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 368 КК ("отримання хабара в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище").
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас