Республіканці в конгресі США відкидають будь-яку можливість підвищення податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Республіканці в конгресі США відкидають будь-яку можливість підвищення податків

Казна та Політика
331
Республіканці в конгресі США відкидають будь-яке підвищення податків для скорочення бюджетного дефіциту, адміністрація Барака Обами, як і раніше, наполягає на тому, що без зміни податкової політики США не зможуть прискорити зростання економіки.
На початку тижня Обама вніс у конгрес і висунув вимогу якомога швидше прийняти законопроект щодо боротьби з безробіттям і стимулювання економіки, що оцінюється в грошовому вираженні в 447 млрд доларів. Представники Республіканської партії заявили, що план потребує детального розгляду і не може бути прийнятий швидко. Також, на їхню думку, в США не варто піднімати податки для заможних американців, чого вже майже рік вимагає Обама. Президент пояснює свою вимогу тим, що американський бюджет, дефіцит якого становить 1,5 трлн доларів, потребує додаткових доходів.
"Коли вам потрібно знизити витрати, щоб усунути бюджетний дефіцит в 1,5 трильйона доларів, то двопартійна комісія конгресу (створена для боротьби з бюджетним дефіцитом) може зробити тільки одне: урізати держвидатки і провести реформу держфінансування", - сказав спікер палати представників республіканець Джон Бонер, виступаючи в четвер увечері в Економічному клубі у Вашингтоні.
Комісія також дасть експертний висновок щодо "затратності" плану Обами для бюджету. Глава держави, навпаки, стверджує, що реалізація плану не збільшить бюджетний дефіцит.
"Двопартійна комісія вже стала комісією з безробіття. Вона вже готова приступити до роботи, але, як мені здається, буде дуже важко відновити невідновлюване", - зазначив спікер, вказавши на те, що саме засідання комісії стануть майданчиком для суперечок між прихильниками і противниками президентського плану і, зокрема, податкових ініціатив глави держави.
За словами Бонера, бюджетний дефіцит може бути знижений виключно за рахунок скорочення фінансування міністерств і відомств, але не підвищення податків. Спікер водночас відмовився конкретизувати, які саме пропозиції президента щодо боротьби з безробіттям він і його прихильники готові підтримати, а які не мають шансів стати законом.
Бонер, за традицією, виголосив розлогу промову, обмежившись загальною критикою адміністрації, плану президента і заявами про неможливість підвищення податків.
Разом з тим спікер не відкидає, що США в майбутньому можуть зіштовхнутися з необхідністю спільного перегляду податкового кодексу і реформування всієї податкової системи. Однак, заявивши про таку ймовірність, він знову обмовився, що не має на увазі пропозиції демократів про скасування податкових пільг для мільйонерів.
"Говорячи про припинення терміну дії режиму пільгового оподаткування (введеного при республіканці Джорджі Бушу-молодшому і подовженого в кінці 2010 року Бараком Обамою), ми також маємо на увазі підвищення податків, чого бути не повинно", - заявив Бонер.
Адміністрація Обами вже відреагувала на промову Бонера спеціальним коментарем прес-служби Білого дому. Прес-секретар президента США Джей Карні нагадав у письмовій заяві спікера про те, що головною метою будь-якого плану зі стимулювання економіки є допомога найбільш незахищеним людям і середньому класу, який є основою американської економіки і суспільства, а не трьом відсоткам найбагатших жителів США.
"Будь-який план зі стимулювання економіки та створення робочих місць має оцінюватися за його реальною можливістю поліпшення рівня життя середнього класу, по можливості дати роботу вчителям, поліцейським, пожежним і будівельникам, по можливості забезпечити умови для малого бізнесу. Наш законопроект дає можливість створити від 1,5 до двох мільйонів робочих місць... Президент готовий почати обговорення його плану з конгресом вже зараз", - йдеться в заяві Карні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас