Янукович закликає терміново взятися за питання виплати зарплат в конвертах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович закликає терміново взятися за питання виплати зарплат в конвертах

Казна та Політика
5465
Місцева влада, правоохоронні органи і Податкова адміністрація повинні терміново реагувати на факти виплати зарплат у конвертах, від чого бюджет недоотримує податкові надходження, заявив Президент України Віктор Янукович.
"На місцевому рівні необхідно проводити роботу з легалізації заробітної плати, ліквідації практики нарахування заробітної плати нижче за прожитковий мінімум. Ми з вами добре розуміємо: там де платиться низька заробітна плата, частина цієї заробітної плати, як доповнення, йде в конвертах. Так, чи ні?", - сказав він під час зустрічі з керівниками регіонів та представниками центральних органів влади.
Тому, сказав Янукович, правоохоронним органам потрібно реагувати на ці питання, податковій адміністрації, тому що коли почнеться пенсійна реформа, відразу від цього будуть страждати люди, майбутні пенсіонери.
"Відповідно бюджет недоотримає податкові надходження, а громадяни - вкрай необхідні їм медичні освітні послуги. Ця ситуація є неприпустимою і за це сувору відповідальність має нести сама місцева влада. Я чекаю від вас на вирішення цього питання", - сказав глава держави.
Янукович вважає, що раз і назавжди треба покінчити і з зростанням боргів із виплати заробітної плати, а також з поверненням до практики 90-х років, коли спостерігалося зростання показників вимушеної неповної зайнятості, скороченого робочого дня, або тижня або вимушених відпусток.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас