Сорос закликає створити єдине європейське казначейство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос закликає створити єдине європейське казначейство

Казна та Політика
501
Всесвітньо відомий фінансист і мільярдер Джордж Сорос закликає до створення єдиного європейського казначейства, яке буде наділено повноваженнями як з оподаткування, так і із залучення коштів. Тільки це, на його думку, допоможе уникнути повторення глобальної кризи. Велика депресія зразка ХXI століття, яка, на думку Сороса, загрожує світу, буде спровокована затяжною борговою кризою в Греції. Уникнути такого розвитку подій дозволять лише радикальні заходи, на які поки не готові йти лідери розвинених європейських держав, передає Reuters.
Як повідомив Сорос, однією з необхідних заходів є передача контролю над банківським сектором в руки єдиного європейського органу. Саме він (а не національні структури, як зараз) повинен буде здійснювати нагляд за банками Європи. "Зрозуміло, все це буде коштувати грошей. І в Європи немає іншої альтернативи, окрім як додати відсутній інгредієнт, а саме: єдине європейське казначейство", - переконаний Сорос. Фінансист повідомив, що працювати над створенням цього органу необхідно починати вже зараз, тому що даний проект зажадає від Європи перегляду чинних угод.
Мільярдер визнав, що даний підхід до вирішення боргової кризи в Європі сподобається далеко не всім і викличе гарячі дебати, насамперед у Німеччині, де зріє невдоволення політикою уряду, спрямованою на надання допомоги європейської периферії. "Німецький народ досі вважає, що в нього є вибір у питанні надання/ненадання фінансової допомоги проблемним країнам. Однак це помилка", - зазначив Сорос. "В європейській фінансовій системі на базі єдиної європейської валюти тісно переплетені всі активи і борги, і крах євро викличе масштабну кризу, яку не в силах будуть стримати жодні влади", - пояснив інвестор, додавши, що "чим більше часу буде потрібно Німеччині, щоб усвідомити це, тим вищою буде ціна, яку доведеться заплатити їй і всьому іншому світу".
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас