Експерти: Від кризи в Європі і США виграв лише юань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Від кризи в Європі і США виграв лише юань

Казна та Політика
530
Китай зміг значно зміцнити свої позиції на ринку завдяки відтоку інвесторів з Європи і США, констатують експерти Bloomberg.
Фінансові новини з біржових майданчиків Старого Світу не змогли похитнути становище юаня. Юань є єдиною валютою серед валют країн блоку БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай), яка лише зміцнилася відносно долара останнім часом. Прибутковість боргових зобов'язань китайського уряду, які торгуються на біржі в Гонконгу, склала 0,8%. При цьому збитковість цінних паперів Бразилії склала 7,4%, Росії - 7,1%, а Індії - 4,8%, відзначають аналітики агентства.
Продажі боргових зобов'язань китайського уряду за минулі місяці 2011 року зросли в річному численні втричі, та й усередині Китаю також намітився попит на нові цінні папери.
Паніка на європейських біржах могла позитивно вплинути на зовнішню торгівлю Китаю, вважають експерти агентства. Експорт з Китаю зріс у серпні на 24,5%. Деякі європейські країни вже звернулися до Китаю по допомогу: так, Італія шукає в нього підтримки для купівлі своїх боргових зобов'язань. Свої кошти Китай також використовує для зовнішніх інвестицій, активно вкладаючи гроші у розвиток видобувної промисловості в країнах Африки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас