Меркель: Неконтрольований дефолт Греції неприпустимий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Неконтрольований дефолт Греції неприпустимий

Казна та Політика
907
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає неконтрольований дефолт Греції неприпустимим через ризики розповсюдження кризи на інші країни єврозони.
"Пріоритет зараз полягає в тому, щоб уникнути неконтрольованої неплатоспроможності, оскільки від неї постраждає не тільки Греція і дуже велика небезпека, що в числі постраждалих опиняться якщо не всі, то, принаймні, кілька інших країн єврозони", - цитує агентство Bloomberg виступ Меркель.
"Я максимально прояснила свою позицію: необхідно зробити все, щоб підтримати цілісність єврозони політичними методами, оскільки в іншому випадку ми дуже швидко зіткнемося з ефектом доміно", - сказала глава німецького уряду.
Раніше деякі представники коаліційного уряду Німеччини говорили про необхідність розглянути варіант, при якому Греція оголошує дефолт і виходить з єврозони. Проте сама Меркель не вважає цей шлях правильним.
"Всі мусять ретельно зважувати свої слова. Нам не потрібно сум'яття на фінансових ринках. Невизначеність і так занадто велика", - вважає канцлер.
За оцінками аналітиків, виступ Меркель свідчить про наростання суперечностей у трипартійній коаліції напередодні важливого голосування про реформування європейського фонду стабільності, яке призначено на 29 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас