МВФ пояснив, чого хоче від України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ пояснив, чого хоче від України

Казна та Політика
1452
Подальша реалізація програми співпраці Міжнародного валютного фонду і України не зводиться лише до підвищення тарифів на газ.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив керівник представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр на прес-конференції в понеділок.
"Ситуація не зводиться лише до підвищення тарифів на газ", - сказав Альєр.
Зокрема, він зазначив, що всі умови, пов'язані з програмою МВФ, були оприлюднені раніше.
З цього переліку виконано умову щодо скасування законодавчої норми, якою Національний банк України зобов'язувався викуповувати ОВДП, що випускаються на докапіталізацію банків.
З приводу пенсійної реформи, Альєр зазначив, що відповідний закон вже надійшов до МВФ, він зараз перекладається і аналізується.
Ще одна з умов програми, а саме підвищення тарифів на газ, не виконана.
Альєр нагадав, що підвищення тарифів на газ на 50% у квітні поточного року було передбачено більш ранніми домовленостями. Надалі ця умова була змінена на підвищення тарифів у квітні на 20%, в червні - ще на 20%.
"Цього не сталося, - констатував Альєр.
Серед умов представник МВФ також нагадав про зобов'язання уряду України утримати дефіцит бюджету, включно з бюджетом НАК "Нафтогаз України" в 2011 році на рівні 3,5%, в 2012 році - 2,5%.
"Необхідно організувати приїзд місії, щоб вона переконалася у виконанні цих умов", - сказав Альєр.
При цьому він додав, що МВФ зараз веде дискусії з Міністерством фінансів з приводу проекту бюджету на 2012 рік.
Серед іншого, Альєр нагадав про постанову Нацбанку України №109, якою передбачалося, що банки повинні формувати резерви під валютні кредити в національній валюті.
Представник МВФ нагадав, що це був тимчасовий антикризовий захід, і його треба поступово згортати. Для цього має бути розроблений відповідний план для того, щоб не допустити дестабілізації на фінансовому ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас