Гриценко пропонує підвищити плату за "ресурси, які створив Бог" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриценко пропонує підвищити плату за "ресурси, які створив Бог"

Казна та Політика
3428
Голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко пропонує підвищити плату за користування надрами, оскільки ставки, які платять власники рудних підприємств та сфери енергетики, в 50-100 разів нижчі, ніж у Європі.
Як повідомили в прес-службі партії, Гриценко вважає це несправедливим.
"Ці ресурси створені не нами, а Богом і мільярдами років на планеті. Ці ресурси - надбання народу", - зазначив лідер "Громадянської позиції".
За його словами, щоразу, коли в парламенті розглядається питання підняття ставки за користування природними ресурсами, в сесійній залі "піднімається хай".
"Навіть якщо питання ставиться делікатно, а не голосно, про те, щоб підвищити плату за кожну тонну вугілля, нафти, руди, тисячу кубометрів газу, які підприємці дістають з нашої землі", - повідомив Гриценко.
Він переконаний, що в ситуації, коли уряд шукає гроші, у Пенсійному фонді дефіцит - замість того, щоб душити податками, обмежувати пенсії, потрібно підвищити ресурсну ставку.
"Підніміть на 50%, а десь у два рази, а десь у 10 разів ту плату за кожну тонну і збалансуйте бюджет! Бо ті ресурси не відновлюються, витягли - і більше їх немає", - зазначив політик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас