Загроза браку енергії в Японії минула — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загроза браку енергії в Японії минула

Енергетика
264
Уряд Японії оголосив, що з 10 вересня скасовує режим екстреної економії електроенергії, який був введений 1 липня у зв'язку з аварією на АЕС "Фукусіма-1" і зупинкою більшості інших атомних реакторів.
Обмеження знімаються на тиждень раніше, ніж раніше планувалося, оскільки загроза браку енергії минула.
З 1 липня уряд наказав на 15% знизити споживання електроенергії на північному сході країни, включаючи зону японської столиці. Саме цей район постраждав від найсильнішого в національній історії землетрусу магнітудою 9. Він, зокрема, викликав триваючу досі аварію на АЕС "Фукусіма-1".
З метою безпеки були закриті й деякі інші атомні станції. Декілька реакторів опинились на техогляді. У результаті з 54 наявних в Японії ядерних енергетичних установок зараз працюють лише 11.
Для економії енергії багато підприємств, а також адміністрація Токіо з власної ініціативи перейшли на режим літнього часу, який офіційно в країні не діє. Автомобілебудівні заводи перенесли вихідні дні з суботи та неділю, коли країна менше споживає енергії, на четвер і п'ятницю. Внесли зміни у графік руху залізничні компанії, у висотних будівлях та універмагах відключили більшість ліфтів і ескалаторів, згасла значна частина реклами і т.д.
Пересічні жителі відповідно до рекомендацій влади також ввели в своїх домівках режим максимальної економії - ставили на малі обороти холодильники, ретельно гасили світло, стримано використовували кондиціонери. В результаті вдалося знизити споживання енергії навіть більше ніж на 15%.
Між тим, міністр Хатіро пообіцяв, що майбутньої зими режим економії вводитися не буде.
Як повідомлялося, після руйнівного землетрусу магнітудою 9, що стався на північному сході Японії 11 березня, і викликаного ним цунамі загинули близько 16 тисяч осіб, приблизно 6 тисяч отримали поранення, було зруйновано інфраструктуру північно-східних районів Японії і виведено з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві. З районів, прилеглих до аварійної електростанції, було евакуйовано щонайменше 153 тис. осіб.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас