Литвин передав закон про пенсійну реформу на підпис Януковичу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин передав закон про пенсійну реформу на підпис Януковичу

Казна та Політика
1415
Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон про пенсійну реформу і направив його на підпис президенту України Віктору Януковичу.
Як повідомляє офіційний сайт парламенту, закон про пенсійну реформу передано на підпис президенту в четвер.
Закон про пенсійну реформу був прийнятий парламентом 7 липня 2011 року. Однак Литвин не підписував його в зв'язку з тим, що в тексті документа були виявлені неточності.
Верховна Рада проголосувала у вівторок, 6 вересня, необхідні поправки до тексту цього документа. Після чого юридичне управління парламенту доопрацювало документ з урахуванням цих поправок.
Даний закон у разі підписання його президентом набере чинності з 1 жовтня 2011 року.
Серед поправок парламент скасував проголосовану у липні поправку народного депутата Арсенія Яценюка про вибір в якості бази для розрахунку пенсії середньої зарплати за 2009 рік, що призвело б до різкого збільшення витрат Пенсійного фонду. Поправка стосувалася проведення з 1 січня 2012 року перерахунок пенсій, які нараховуються відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Депутати обґрунтували своє рішення тим, що дана норма не узгоджується зі ст.42 цього закону.
Народні депутати також прийняли норму, згідно з якою вони дозволили чиновникам, які досягли граничного пенсійного віку 62 роки, перебувати на займаній посаді, якщо вони отримали на це дозвіл.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас