Рада відмовилася направити кошти від приватизації "Укртелекому" на підвищення мінімальних пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилася направити кошти від приватизації "Укртелекому" на підвищення мінімальних пенсій

Казна та Політика
351
Верховна Рада відмовилася використовувати кошти, отримані від приватизації телекомунікаційного оператора "Укртелеком", на підвищення мінімальних пенсій.
За відповідний проект закону №8547 в першому читанні проголосували 67 депутатів при мінімально необхідних 226.
Законопроектом пропонувалося встановити цільове використання коштів, отриманих від приватизації "Укртелекому", на підвищення мінімального рівня пенсій до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Передбачалось внести зміни до державного бюджету, що передбачають розподіл коштів від приватизації компанії для забезпечення підвищення життєвого рівня соціально незахищених категорій населення, до яких належатья пенсіонери, які отримують мінімальні або близькі до мінімальних пенсії.
Відповідно до законопроекту, в Україні їх кількість становить більше 60% пенсіонерів - до 8 млн осіб.
Під час обговорення проекту закону на засіданні Ради голова комітету з питань бюджету Валерій Баранов (фракція "Народної партії") зазначив, що комітет не розглядав даний законопроект, проте, на його думку, він є популістським і не містить реалістичних джерел покриття витрат.
Ініціатори проекту закону - заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, депутати з фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Наталія Королевська та Остап Семерак.
Раніше вони вже реєстрували аналогічний законопроект №8323, але він не був включений до порядку сесії і був знятий з розгляду.
Як повідомляло агентство, 11 травня Фонд державного майна передав компанії "ЕСУ" (Київ, дочірнє підприємство австрійського інвестиційно-фінансового консорціуму EPIC) 92,79% акцій "Укртелекому", які були продані їй 11 березня за 10 575,1 млн гривень.
10 травня "ЕСУ" завершила перерахування необхідних коштів за придбані акції.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас